AgriWatch

AP Pensions landbrugsselskab har udfordret banker

Bankerne har ikke altid været lige begejstret, når AP Pension har meldt sig som køber af en landbrugsbedrift, fortæller Poul Fritzner, bestyrelsesformand i Dansk Farmland, der er AP's landbrugsselskab. "Konkurrence er sundt," siger han.  

Foto: PR-foto Steen Knarberg, Logo: Jan Bjarke Mindegaard/Watch Medier

AP Pensions investeringsselskab i landbruget, der til dato har opkøbt 12 landbrugsbedrifter og indsat forpagtere, har i flere tilfælde oplevet, at en bank pludselig forbedrer vilkårene for en landmand, når selskabet viser interesse for at overtage det pågældende landbrug. Det er typisk sket ved at omlægge en større del af bankgælden til realkreditlån.

"Vi har gennem årene haft rigtig mange møder med banker om mange handler, hvor vi grundlæggende har været enige med banken om at overtage en bedrift. Men i mange tilfælde har det resulteret i, at banken i sidste ende valgte selv at nedsætte renten for den pågældende landmand," fortæller Poul Fritzner, bestyrelsesformand i Dansk Farmland A/S, der er AP Pensions landbrugsselskab og som hidtil har investeret over 600 mio. kr. i dansk landbrug:

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Første skib fra Ukraine afvist af køber

Det første skib, som forlod en ukrainsk havn fyldt med korn, er blevet afvist af sin køber på grund af lang leveringstid. Skibet flyder nu rundt og venter på en ny køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch