AgriWatch

AP Pensions landbrugsselskab har udfordret banker

Bankerne har ikke altid været lige begejstret, når AP Pension har meldt sig som køber af en landbrugsbedrift, fortæller Poul Fritzner, bestyrelsesformand i Dansk Farmland, der er AP's landbrugsselskab. "Konkurrence er sundt," siger han.

Foto: PR-foto Steen Knarberg, Logo: Jan Bjarke Mindegaard/Watch Medier

AP Pensions investeringsselskab i landbruget, der til dato har opkøbt 12 landbrugsbedrifter og indsat forpagtere, har i flere tilfælde oplevet, at en bank pludselig forbedrer vilkårene for en landmand, når selskabet viser interesse for at overtage det pågældende landbrug. Det er typisk sket ved at omlægge en større del af bankgælden til realkreditlån.

"Vi har gennem årene haft rigtig mange møder med banker om mange handler, hvor vi grundlæggende har været enige med banken om at overtage en bedrift. Men i mange tilfælde har det resulteret i, at banken i sidste ende valgte selv at nedsætte renten for den pågældende landmand," fortæller Poul Fritzner, bestyrelsesformand i Dansk Farmland A/S, der er AP Pensions landbrugsselskab og som hidtil har investeret over 600 mio. kr. i dansk landbrug:

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Relaterede

TrialBanner_Desktop_Agriwatch.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FødevareWatch