AgriWatch

Nye krav til dyretransporter koster 21 mio. kr.

Fødevarestyrelsen styrker kontrollerne med dyrevelfærd på lange dyretransporter. Det koster 21 mio. kr. i første halvdel af 2020.

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Fødevareminister Mogens Jensen forlænger nu den skærpede kontrol med transportører og samlesteder ind i 2020. Kontrolindsatsen blev midlertidigt øget efter aftale mellem den daværende regering og Dansk Folkeparti i slutningen af 2018.

Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

"Mit mål er, at jeg inden sommeren 2020 kan præsentere en plan for, hvordan fremtidens kontrol med dyretransporter ud af landet skal se ud og finansieres. Indtil da skal Fødevarestyrelsen fortsætte den skærpede kontrol," siger Mogens Jensen i meddelelsen.

Ministeren skruer derudover op for kontrollen af transport med andre dyr end svin, især kvægtransporter. I dag bliver der kun kontrolleret 10-15 transporter med kvæg om året, men det bliver sat op til ca. 25 om måneden.

Fødevarestyrelsen vil fortsat kontrollere 250 svinetransporter pr. måned og bruge ekstra synstid på at sikre den bedst mulige kontrol. Den øgede kontrol har indtil nu været betalt af skatteyderne, men fortsættelsen skal betales af branchen selv. Det kommer til at koste erhvervet godt 21 mio. kr. mere end i dag i første halvdel af 2020.

Venstre vil finansiere opkøb af landbrugsjord via finanslov og uden nye afgifter

Regeringen vil give landbrugsstøtte til natur

Udenlandske pengemænd har fået øje på dansk landbrug 

Mere fra AgriWatch

Kæmpe kursfald gør dansk smør og bacon dyrere

Det voldsomme kursfald på pund giver dansk fødevareindustri endnu mere modvind. Den lave pundkurs gør de danske varer dyrere i britiske butikker, hvor den høje inflation i forvejen har udhulet forbrugernes købekraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch