AgriWatch

Bankers manglende lånevillighed holder AP Pensions landbrugseventyr tilbage

AP Pension står klar med en halv milliard til investeringer i landbruget og har fundet konkrete bedrifter, man vil sætte pengene i. Men processen stoppes af, at bankerne ikke vil yde driftslån til forpagterne.

Peter Olsson, ejendomsdirektør i AP Pension. | Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup/ERH, Logo: Jan Bjarke Mindegaard/Watch Medier

AP Pension vil hjertens gerne investere i flere danske landbrug, men manglende driftsfinansiering fra bankerne sætter en kæp i hjulet på satsningen, der skal give afkast til pensionsselskabets kunder, men som også kan skubbe på de hårdt tiltrænkte generationsskifter i landbruget.

Tilbage i 2014 afsatte AP Pension 600 mio. kr. i en ny fond, Dansk Farmland K/S. Pengene blev hurtigt investeret i 10 landbrugsbedrifter, hvor der blev indsat – typisk unge – forpagtere. Pensionsselskabet, der har rødder i andelsbevægelsen, forhøjede i 2015 investeringsrammen til 1,2 mia. kr.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Forventninger til fransk høst styrtdykker

Tørken raser videre i Frankrig, og det får forventningerne til årets majshøst til at tage et stort dyk. Prognoserne over udbyttet rammer nu det laveste niveau i mindst et årti.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch