Danske landmænd: Klimaforandringer kommer til at påvirke muligheden for at drive landbrug

De fleste danske landmænd er bekymrede for, hvad den globale opvarmning kommer til at betyde for landbrugets fremtid. Det viser en undersøgelse, som Landbrug & Fødevarer har gennemført. Nye teknologier er afgørende for fremtiden, mener organisationens direktør.
Foto: Gregers Tycho/ERH
Foto: Gregers Tycho/ERH

Den globale opvarmning fylder meget for de fleste danske landmænd.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af Landbrug & Fødevarer. Her svarer 71 pct. af de adspurgte landmænd, at de mener, at klimaforandringerne kommer til at påvirke muligheden for at drive landbrug.

"Mange landmænd er som mange andre danskere bekymrede for klimaforandringerne og også bekymrede for, hvad de kommer til at betyde for dem og de kommende generationer. Disse landmænd er klar til at ansvar og yde deres bidrag til, at vi som samfund udleder færre klimagasser. Det er et stærkt signal," udtaler adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, Anne Arhnung, i en skriftlig kommentar.

Undersøgelsen viser også, at 57 pct. af landmændene vil lave flere klimatiltag fremadrettet. Det kræver dog blandt andet nye teknologiske muligheder.

"Det er et meget vigtigt budskab, landmændene kommer med her. Vi har i dansk landbrug sat os det ambitiøse mål at være klimaneutrale i 2050. Vi har samtidig sagt, at vi ikke har alle de svar og løsninger klar, som skal bringe os i mål. Der er meget her, som endnu er uudforsket land," udtaler Anne Arhnung.

2.498 landmænd har i tidsrummet den 11. til 22. oktober 2019 deltaget i undersøgelsen foretaget af Seges.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også