"Hvis staten sætter 1 mia. kr. af, skal vi nok finde 2 mia. kr. til jordreform"

Formanden for projektet "Det åbne land som dobbelt ressource", Søren Møller, mener, at det burde være muligt at finde op til 3 mia. kr. til den største jordreform i 200 år.
Foto: Henning Bagger/BAG/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger/BAG/Ritzau Scanpix

Søren Møller, tidligere formand for DIF, og nuværende formand for projektet "Det åbne land som dobbelt ressource", som blandt andet arbejder for en jordreform og jordfordeling i Danmark er ærgerlig over, at staten ikke har fundet flere penge til jordfordeling end de 150 mio. kr., som regeringen har afsat.

Det skriver Information.

"Hvis staten sætter én milliard af, så vil jeg næsten garantere, at vi nok skal finde yderligere én milliard fra erhvervslivet og én fra fondene, så der bliver tre milliarder at gøre brug af. Staten skal levere, hvad jeg kalder katalytiske midler, der sikrer grundfinansieringen - så kommer de øvrige investorer til denne forandringsproces. Det så vi, da man gennemførte byfornyelsen - nu gælder det landfornyelsen," siger Søren Møller til avisen.

Projektet om 'Det åbne land som dobbelt ressource', som han er formand for, har en vision om fra 2022 at udrulle den største jordreform i Danmark siden landboreformerne for 200 år siden. Initiativet er taget af Realdania og skal udvikle modeller for multifunktionel jordfordeling på nationalt plan.

Minister: Pilotprojekter skal bane vejen for jordreform

L&F kritiserer staten for langsom jordfordeling: "Det er ødelæggende"

Merrild om jordfordeling: Efterlyser flere penge 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også