AgriWatch

Alm. Brand skærer i udlån til landbrug

Siden nytår har Alm. Brand Bank skåret i sine udlån til landbruget. Således er banken gået fra 118 mio. kr. ved årsskiftet til 97 mio. kr. per 30. september.

Foto: Tidsvilde Stine/Ritzau Scanpix

Alm. Brand Bank går samme retning som flere andre banker, når det gælder udlån til landbruget.

Udlån til erhvervet bliver der mindre af.

Siden nytår er udlånet til landbruget faldet fra 118 mio. kr. til 97 mio. kr.

Banken skriver i sit regnskab.

"I landbruget oplever svineproducenterne et godt år med stigende afregningspriser. Der er udsigt til en god høst for kornproducenterne, og mælkepriserne har stabiliseret sig på et pænt niveau. Ultimo tredje kvartal 2019 udgjorde bruttoudlånet i landbrugsporteføljen 484 mio.kr., og nettoudlånet udgjorde 97 mio.kr. Porteføljen er således nedskrevet betydeligt"

Tidligere har AgriWatch også skrevet, at Spar Nord har skåret i udlån til landbrug. Mens det for Jyske Bank og Sydbank gjaldt, at det kun var til planteavlere, at de to banker hævede udlån. Men bankerne for de andre grene af erhvervet skar i deres udlån.

Spar Nord skærer i udlån til landbrug

Sydbank ser bedring i landbruget: Men nogle er fortsat for gældsatte

Jyske Bank og Sydbank øger udlån til planteavl 

Mere fra AgriWatch

Statslig landbrugsfond tabte knap 100 millioner sidste år

”Vanvittigt dårligt bytteforhold” i flere projekter verden rundt, bærer skylden for, at fonden Danish Agribusiness Fund, der har pensionskasser og staten som bagmænd, gik i rødt efter 2021. Kendt svineprojekt i Kina fik ekstra lån, fortæller direktør.

Kornpriserne hamrer op efter opsigtsvækkende prognose

En prognose fra det amerikanske landbrugsministerium indikerer, at den globale kornhøst vil falde 28 mio. tons. Samtidig begrænser Indien eksport af hvede. Det får priserne til at stige eksplosivt til det højeste niveau nogensinde. (Opdateres)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch