AgriWatch

Kurator: Intet grundlag for sag mod AC Farmings ledelse

På under tre år voksede AC Farming fra ingenting til Danmarks næststørste svineproducent. I september 2018 gik selskabet konkurs, men ledelsen i selskabet har ikke handlet uforsvarligt, vurderer kurator.

Foto: Per Folkver/Politiken/Ritzau Scanpix

Konkursen i AC Farming skal ikke medføre en sag mod ledelsen i selskabet. Det vurderer advokathuset DLA Piper, der er indsat som kurator.

Det skriver Landbrugsavisen.

Ifølge kuratoren skyldes konkursen tørken og den lave svinenotering op til konkursen i september 2018 samt en høj gæld, der blandt andet var brugt til at opføre stalden "Den Sorte Diamant" ved Give.

Derfor finder kurator "ikke at ledelsen har foretaget handlinger i perioden op til konkursen, som kan karakteriseres som groft uforsvarlig forretningsførelse", og at der "ikke er grundlg for at indlede en sag om konkurskarantæne mod selskabets ledelse," skriver Landbrugsavisen.

AC Farming blev på kort tid Danmarks næststørste svineproducent. Selskabet blev bygget op med store armbevægelser og en rig investor i ryggen. Koncernen havde 18 gårde og producerede 250.000 grise om året – én gris hvert andet minut.

Byggefirma har reduceret kraftigt i antallet af medarbejdere

Mere fra AgriWatch

Kåre Flye Andersen overtog familiens mindre landbrug og renteswap

DEN NÆSTE GENERATION: Kåre Flye Andersen udlever sin drøm om at drive familiegården videre som et mindre, økologisk landbrug. Han har ingen ambitioner om, at det skal være større, for han har frihed og tid. Skulle han overtage gården i dag, havde han dog taget andre valg. For med gården kom en renteswap, der har tag om hans økonomi flere år endnu.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch