AgriWatch

Kurator: Intet grundlag for sag mod AC Farmings ledelse

På under tre år voksede AC Farming fra ingenting til Danmarks næststørste svineproducent. I september 2018 gik selskabet konkurs, men ledelsen i selskabet har ikke handlet uforsvarligt, vurderer kurator.

Foto: Per Folkver/Politiken/Ritzau Scanpix

Konkursen i AC Farming skal ikke medføre en sag mod ledelsen i selskabet. Det vurderer advokathuset DLA Piper, der er indsat som kurator.

Det skriver Landbrugsavisen.

Ifølge kuratoren skyldes konkursen tørken og den lave svinenotering op til konkursen i september 2018 samt en høj gæld, der blandt andet var brugt til at opføre stalden "Den Sorte Diamant" ved Give.

Derfor finder kurator "ikke at ledelsen har foretaget handlinger i perioden op til konkursen, som kan karakteriseres som groft uforsvarlig forretningsførelse", og at der "ikke er grundlg for at indlede en sag om konkurskarantæne mod selskabets ledelse," skriver Landbrugsavisen.

AC Farming blev på kort tid Danmarks næststørste svineproducent. Selskabet blev bygget op med store armbevægelser og en rig investor i ryggen. Koncernen havde 18 gårde og producerede 250.000 grise om året – én gris hvert andet minut.

Byggefirma har reduceret kraftigt i antallet af medarbejdere

Mere fra AgriWatch

To store kartoffelselskaber vil fusionere

Kartoffelmelsfabrikkerne AKM og AKS vil fusionere i et selskab for at fremtidssikre virksomhederne med optimeringer og synergi-gevinster. Forslager sendes til afstemning blandt andelshaverne i februar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch