AgriWatch

Landbrugsrådgivere i kæmpe fusion

LMO og Centrovice smelter sammen og bliver landets største rådgivningsvirksomhed inden for landbrugssektoren.

Foto: LMO / PR

Mange nye navne på kolleger skal fremover huskes, da to af landets største rådgivningsvirksomheder i landbrugssektoren bliver til én samlet enhed.

Det er jyske LMO og fynske Centrovice, der fusionerer. Den nye virksomhed vil rumme omkring 600 medarbejdere fordelt på LMOs og Centrovices eksisterende kontorer, og det fusionerede selskab ligger fra land med en samlet omsætning på næsten 400 mio. kr.

Sammenlægningen kaldes i en pressemeddelelse af Nis Kristian Hjort, bestyrelsesformand i LMO for "rettidig omhu i en branche, som er præget af mange konkurrenter om et svindende antal kunder". Han mener, at fusionen giver en række fordele som muligheder for at investere i digitale løsninger.

Fusionen skal også styrke markedspositionen i en branche, der årligt i Danmark omsætter for mere end 1 mia. kr., forklarer bestyrelsesformand for Centrovice, Torben Lyngsøe Povlsen.

"Vi går sammen, fordi det er det rigtige at gøre både rent rådgivnings- og forretningsmæssigt. Med fusionen kan vi fastholde vores nærhed til vores kunder lokalt, og samtidig sikrer vi en større bredde af medarbejdere, som i endnu højere grad får mulighed for at blive branchens specialister frem for generalister," siger han.

Den nye virksomhed får LMOs nuværende adm. direktør, Jan Winther, som direktør og har ifølge den selv et kundesegment bestående af 10.000 aktive produktionslandbrug.

Fusionen er betinget af, at den vedtages på en ekstraordinær generalforsamling i Centrovice den 4. november.

LMO forventer global recession i løbet af to år

Nyt projekt skal hjælpe landmænd til at få styr på udbytte- og lagerregistrering  

Mere fra AgriWatch

Fugleinfluenza breder sig i Frankrig

Den meget smitsomme fugleinfluenza er registreret på en fjerkræfarm i det nordlige Frankrig. Trods nationale restriktioner breder smitten sig i landet og uden for grænserne.

Snævert fokus på lavbundsjorde kan koste dyrt

Når der på få år skal udtages store arealer med lavbundsjord til kun ét formål, risikerer andre hensyn at blive overset eller helt glemt. Det frygter sekretariatsleder, der netop arbejder med jordfordeling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch