AgriWatch

Tidligere direktør i kæmpe gods: "Det er rart at stoppe op, tage en puster, og se hvad det næste eventyr skal være"

Claus Berggren har efter ni års virke som topchef i Overgaard Gods opsagt sin stilling for at søge nye udfordringer. Selv om den nu forhenværende direktør endnu ikke ved, hvad der skal ske, vil han bruge de kompetencer, han har fået gennem den udfordring, det har været at få vendt dårlige resultater på godset.

Foto: PR-foto Overgaard Gods

Der bliver brugt anerkendende ord, når bestyrelsen i Overgaard Gods beskriver den tid, som den afgående direktør Claus Berggren har haft i en af Danmarks største landbrugsbedrifter. Faktisk betegner formand Lisbeth Lauridsen topchefens arbejde som en regulær turnaround af virksomheden.

I kølvandet på den udvikling godset med sine 2400 hektar har været i, er det dog blevet tid for Claus Berggren til at søge nye udfordringer.

"Efter 10 år det samme sted bliver meget af det drift. Derfor synes jeg, det var tid til at stoppe op og kigge mig omkring og se, hvad jeg så ville," siger Claus Berggren, der ikke tog beslutningen pludseligt.

Vi skal være 100 pct. sikre på, at vi finder frem til den rigtige profil, fordi vi har været så privilegerede.

Bestyrelsesformand i Overgaard Gods, Lisbeth Lauridsen.

"Det er jo ikke noget, man gør fra den ene dag til den anden, så det har jeg vel tænkt på i fem-seks måneder eller noget i den stil. Jeg synes, jeg er kommet til et sted i livet, hvor det er rart at stoppe op, tage en puster, og se hvad det næste eventyr skal være. Det skal man gøre, når man har mulighed for det," fortæller han.

Da Claus Berggren blev ansat i 2010, kom han til et selskab, hvor millionunderskud var et velkendt fænomen, men underskuddet blev i løbet af fire år vendt til overskud – en erfaring Claus Berggren kan bruge i sin videre færd.

"Jeg har en bred erfaring, og meget af det kommer ud af økonomi og ledelse. Det er ikke sådan, at jeg siger, det næste også skal være et gods eller et grovvareselskab. Det er så nyt det her, og jeg er meget åben over for, hvad det skal ske," siger Claus Berggren.

Bestyrelse definerer ny profil

Med tabet af Claus Berggren som direktør skal Overgaard Gods selvsagt finde en ny kandidat. Formand, Lisbeth Lauridsen, fortæller, at bestyrelsen er ved at definere den type, de er på udkig efter.

"Vi har nogle forskellige oppe at vende, men jeg ved ikke, hvor vi lander. Vi skal være 100 pct. sikre på, at vi finder frem til den rigtige profil, fordi vi har været så privilegerede, at Claus har sørget for, at der er så dygtige folk og afdelingsledere på alle forretningsenheder, hvilket gør, at vi kan køre uden at ryste på hånden," siger Lisbeth Lauridsen.

Lisbeth Lauridsen fortæller, at bestyrelsen ikke har overvejet, at der umiddelbart skulle en ny direktørprofil til den tilstand, godset nu er i, sammenlignet med da Claus Berggren blev ansat. Hun påpeger dog, at det er en helt ny opgave, der ligger hos en kommende direktør, frem for den Claus Berggren påtog sig i 2010.

"Vi ser det som, at det skal være en profil, der har fokus på løbende forbedringer, optimeringer og organisk vækst," siger Lisbeth Lauridsen. 

Sådan er det gået Overgaard Gods under Claus Berggrens ledelse 

Kina påstår at have købt 700.000 ton svin fra USA – data viser dog mindre salgstal

Lensgreve træder ud af De 5 Gaarde

Goodvalley-stifter: Kampen bliver langt hårdere ved næste lavkonjuktur 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch