AgriWatch

Europæiske lande øger engagement i forsvarlig brug af antibiotika til dyr

Et heftigt fald i brugen af veterinær antibiotika er blevet dokumenteret i en ny rapport udarbejdet af Det Europæiske Lægemiddelagentur.

Foto: Camilla Rønde/Ritzau Scanpix

Et fald på mere end 32 pct. Det er hvad Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) har kunnet dokumentere i en ny rapport, der viser, at salget af antibiotika til dyr er faldet med over 32 pct. fra 2011 til 2017.

Det fremgår af en pressemeddelelse sendt ud af EMA, hvor rapporten også er tilknyttet.

EMA påpeger, at de nye tal i rapporten bekræfter en nedadgående trend for brugen af antibiotika i dyr, der er set i de seneste år. Desuden mener EMA, faldet viser, at vejledning fra EU og nationale kampagner om mere forsvarlig brug af antibiotika har en positiv effekt.

"Dette viser et klart engagement fra de europæiske lande til at fremme forsvarlig brug af antibiotika til dyr, hvilket ultimativt formindsker risikoen for bakterier i mad, som skulle været kommet fra at dyrene er blevet resistente," skriver EMA i pressemeddelelsen.

Rapporten er baseret på data fra 31 lande fra Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde og Schweiz, som frivilligt har givet information om salg og udstedelser af recepter til veterinær antibiotika i 2017.

Kina påstår at have købt 700.000 tons svin fra USA – data viser dog mindre salgstal 

Goodvalley-stifter: Kampen bliver langt hårdere ved næste lavkonjuktur 

Regn driller nordjyske kartoffelavlere 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch