AgriWatch

Flere malkerobotter har fundet vej ind i stalden

En ny optælling viser, at flere landmænd køber malkerobotter.

Foto: Erik Jepsen/NF/Ritzau Scanpix

Mælkeproducenterne er endnu ikke helt blevet malket for alle idéer om, hvordan arbejdet kan simplificeres.

For efter fire års fald er antallet af bedrifter, der har investeret i malkerobotter steget. Det viser en ny optælling fra Seges, som beskrives i Landbrugsavisen.

Ved optællingen blev der ifølge mediet registeret 722 bedrifter med malkerobotter, hvilket er en lille fremgang sammenlignet med den forrige tælling, som lød på 702 kvægbedrifter med robotterne som inventar i stalden.

Der er også en lille forøgelse at spore i antallet af selve malkerobotterne. I seneste optælling blev 2.055 malkerobotter registeret. Det tal er nu steget til 2.132.

Trods den automatiske malkning har vundet indpas hos flere mælkeproducenter, er der stadig færre, som benytter malkemetoden nu, end da den var på sit højeste i 2011. Dengang havde omkring 900 bedrifter ifølge Landbrugsavisen en malkerobot.

Markrobot-virksomhed har globale ambitioner

Stifter af He-va holder stædigt fast i at drive virksomhed i Danmark: "Jeg føler mig forpligtet til at give noget tilbage"

Agroindustrien: "Vi skal kopiere robotklyngen" 

Mere fra AgriWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch