AgriWatch

Klimagasreduktion i landbruget er en vanskelig opgave: "De lavthængende frugter er plukket"

Ifølge professor Jørgen E. Olesen er de lavthængende frugter plukket, og derfor bliver det svært at reducere udledning af klimagasser fra landbruget meget mere.

Foto: Jens Hartmann Schmidt/Ritzau Scanpix

Over for DR fortæller professor Jørgen E.Olesen, at det er svært at se, hvor reduktionen af CO2-udledningen skal komme fra.

Fra 1990 til 2017 har landbruget reduceret med 16 pct., skriver DR.

Men ifølge mediet viser en fremskrivning, at klimagas kun kan reduceres med yderligere en pct. frem mod 2030.

Det skyldes, at de nemme løsninger er taget i brug, lyder det fra Jørgen Eivind Olsen, der er professor på Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet.

"Udfordringen er, at de lavthængende frugter er blevet høstet. Det, vi har tilbage, batter ikke rigtig så meget, så der skal helt andre boller på suppen, hvis vi skal videre," siger han og tilføjer:

"Hvis vi tager metan og lattergas, som er de to vigtigste landbrugsgasser herhjemme og i verden, så kan vi måske reducere med 20 til 25 pct., men så mangler vi 75 pct., og det ved vi ikke, hvordan vi kommer i mål med," siger Jørgen Eivind Olsen.

Landbrug & Fødevarer laver sit eget klimaråd

Partier er åbne for blødere klimakrav til landbruget

Landmand om klimaambitioner: "Vi ved simpelthen ikke præcis, hvordan vi gør det"

Mere fra AgriWatch

Kåre Flye Andersen overtog familiens mindre landbrug og renteswap

DEN NÆSTE GENERATION: Kåre Flye Andersen udlever sin drøm om at drive familiegården videre som et mindre, økologisk landbrug. Han har ingen ambitioner om, at det skal være større, for han har frihed og tid. Skulle han overtage gården i dag, havde han dog taget andre valg. For med gården kom en renteswap, der har tag om hans økonomi flere år endnu.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch