AgriWatch

14 nye svinestalde ser dagens lys: Landmand sparer millioner

Et nyt koncept omkring byggeriet af svinestalde har fået en landmand til at gå all in på projektet med let-stalde.

Billedet her er fra en konvensionel svinestald. | Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Landmand Johannes Kaasgaard avler smågrise og dyrke 430 hektar jord, men han er også en af medudviklerne bag et helt nyt let-staldkoncept.

På sin bedrift bygger han nu 14 nye stalde, hvor han selv kan huse smågrisene fra sine søer. Landmanden håber, at han med det nye koncept kan levere 26.000 slagtesvin om året.

Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Men den store fordel er, at byggeriet er væsentligt billigere for landmanden, og på den måde sparer han penge. Ca 400 kroner per kvadratmeter sparer han på byggeriet af de lette stalde frem for konventionelle stalde.

"Så vi har nok sparet 20-25 procent på kvadratmeterprisen på selve stalden. Inventar og foderanlæg er samme omkostning som normalt, men det betyder, at jeg har sparet mellem to-tre millioner kroner på det her projekt," vurderer Johannes Kaasgaard over avisen.

Landbruget langt fra mål om bedre dyrevelfærd i svinestalde

Stigende svinepriser får Vestjysk Bank til at opjustere

28 pct. af landets bedrifter bruger præcisionsteknologi

Mere fra AgriWatch

Fugleinfluenza breder sig i Frankrig

Den meget smitsomme fugleinfluenza er registreret på en fjerkræfarm i det nordlige Frankrig. Trods nationale restriktioner breder smitten sig i landet og uden for grænserne.

Snævert fokus på lavbundsjorde kan koste dyrt

Når der på få år skal udtages store arealer med lavbundsjord til kun ét formål, risikerer andre hensyn at blive overset eller helt glemt. Det frygter sekretariatsleder, der netop arbejder med jordfordeling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch