AgriWatch

Minister: Amerikansk told er bekymrende for dansk landbrug

Fødevareminister Mogens Jensen (S) er bekymret over USA's forhøjede toldsatser. Ministeren vil arbejde på, at de amerikanske myndigheder og EU kommer tilbage til forhandlingsbordet.

Foto: Jens Dresling

De danske fødevarevirksomheder vil blive ramt af USA's forhøjede toldsatser, og det er bekymrende.

Sådan lyder meldingen fra fødevareminister Mogens Jensen (S).

"Det er rigtig ærgerligt, at USA indfører en told på europæiske og danske fødevarer. Det er selvfølgelig bekymrende for de danske fødevarevirksomheder og for vores eksport til USA," skriver Mogens Jensen i en skriftlig kommentar.

"En politisk løsning ville have været i alles interesse," fortsætter ministeren.

Mogens Jensen understreger, at der ikke er sat endeligt punktum i sagen.

"USA er en vigtig samhandelspartner for EU og Danmark på landbrugs- og fødevareområdet. Regeringen arbejder for, at parterne kommer tilbage til forhandlingsbordet," siger ministeren.

Samme melding kom tidligere torsdag fra udenrigsminister Jeppe Kofod (S). Han pegede på, at EU-kommissionen bør arbejde på en løsning, så toldsatserne ikke træder i kraft.

"Jeg synes, vi skal lægge fornyet pres på USA. Det er ikke rimeligt, at vi bliver straffet med denne her straftold – så det er urimeligt, det der sker for danske virksomheder og dansk eksport," lød det fra Jeppe Kofod.

Udenrigsminister: USA's handelsangreb skader dansk handel

USA rammer danske pølser, ost og smør med forhøjet told 

Mere fra AgriWatch

Fugleinfluenza breder sig i Frankrig

Den meget smitsomme fugleinfluenza er registreret på en fjerkræfarm i det nordlige Frankrig. Trods nationale restriktioner breder smitten sig i landet og uden for grænserne.

Snævert fokus på lavbundsjorde kan koste dyrt

Når der på få år skal udtages store arealer med lavbundsjord til kun ét formål, risikerer andre hensyn at blive overset eller helt glemt. Det frygter sekretariatsleder, der netop arbejder med jordfordeling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch