Store minkfarme har tømt hallerne

To farme med plads til henholdvis 10.000 og 13.000 minktæver er blevet pelset ned. Det sker efter stort millionunderskud.
Foto: Vasily Fedosenko/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Vasily Fedosenko/Reuters/Ritzau Scanpix

Krisen i minkbranchen begynder så småt at vise sig for flere af landets største avlere.

Blandt dem er selskabet Ove Jensen Tvis Pelsdyrfarm Aps, der i et nyt regnskab for 2018/19 kommer ud med et underskud på 24,0 mio. kr. efter skat.

Det har fået Jan Albertsen og Inger Jensen til at pelse ned på farmene i Sdr. Vosborg og i Tvis, skriver LandbrugsAvisen.

"Vi valgte at pelse ned for ikke at lave et alt for stort underskud. Det var var en svær beslutning at tage - især for den nye farm i Sdr. Vosborg er meget effektiv, og hvor nulpunkt ligger helt nede 245 kr. pr. skind," siger Jan Albertsen, der sammen med Inger Jensen ejer halvdelen af virksomheden, til avisen og tilføjer.

"Det er vores plan, at vi skal have begge farme i produktion igen. Men vi venter til priserne stiger. Lige nu ser det dog ikke ud som om, at det bliver i 2020, at vi starter igen," siger Jan Albertsen.

Af det netop afsluttede regnskab for selskabet bag farmene fremgår det dog, at selskabet stadig har en egenkapital på 58 mio. kr. Regnskabet løber fra april 2018 til udgangen af marts 2019.

Banker strammer grebet om konkursramt minkbranche 

Krisen fortsætter for hårdt pressede minkavlere 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også