AgriWatch

Landmand vil lave gin af egen hvede

En nordjyske landmand vil udvide sin bedrift med et destilleri, som han vil lave gin fra.

Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

Niels Dissing Clausen producerer 12.000 slagtesvin om året. Og det vil han blive ved med, men han ønsker at udvide sin bedrift med produktion af gin fra egen hvede.

Derfor har han søgt Morsø Kommune om tilladelse til at indrette destilleriet i et maskinhus på gården, skriver Nordjyske.

"Her bliver der ikke meget mere end 50 meter fra marken, hvor kornet er dyrket, til destilleriet. Det er også for at koble en ekstra gren på produktionen," siger han til Nordjyske.

Landmanden har allerede taget 10 tons hvede ud af årets høst, som han vil bruge til at producere gin med, ligesom han snart skal så hvede, hvoraf en del af det skal bruges til hans egen gin.

Landmænd betaler vidt forskellige priser for vand

Topdanmark: Forsikring mod svinepest vil være for dyrt for landmændene

Arla og Danish Crowns klimamærker er i modvind 

Mere fra AgriWatch

Kåre Flye Andersen overtog familiens mindre landbrug og renteswap

DEN NÆSTE GENERATION: Kåre Flye Andersen udlever sin drøm om at drive familiegården videre som et mindre, økologisk landbrug. Han har ingen ambitioner om, at det skal være større, for han har frihed og tid. Skulle han overtage gården i dag, havde han dog taget andre valg. For med gården kom en renteswap, der har tag om hans økonomi flere år endnu.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch