AgriWatch

Vådt vejr udfordrer den sidste del af høsten

Det våde vejr den seneste tid gør det svært for maskinstationer at få den sidste høst i hus og gøre klar til efterårsarbejdet i markerne.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Det gik ellers lige så godt med at få høsten i hus, men det våde vejr i slutningen af august og i september gør det svært for landets landmænd og maskinstationer at få den sidste høst i hus, ligesom det gør det svært at komme i gang med efterårsarbejdet i markerne med nye afgrøder.

"Vi sukker efter godt vejr, for vi mangler at høste det sidste af hestebønnerne. Det har holdt hårdt med at få sammenhængende høstdage med godt vejr, så vi kunne få bjærget en tør høst. Nu mangler vi så lige det sidste, " siger Martin Børsting, som ejer maskinstationen af samme navn til ugeavisen Midt på ugen.

Det er især den megen regn, som gør det svært for maskinerne at køre i marken.

Lang sommer og kort vinter snitter overskuddet midt over hos Sønderjydsk Kål

Tørken kostede danske banker en kvart milliard

De danske landmænd kan for første gang forsikre sig mod vanvittigt vejr 

Mere fra AgriWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch