AgriWatch

Agricenter efterlyser 2000 hektar roer

Kontrakttegning på roer til 2020 er slut, men Agricenter Danmark efterlyser yderligere 2.000 hektar og genåbner tegning af kontrakter

Foto: Morten Langkilde/Ritzau Scanpix

Agricenter Danmark har, efter at kontrakttegningen blev afsluttet, efterfølgende evalueret resultatet sammen med Dyrkerforeningen. Parterne er blevet enige om, at man vil forsøge at øge det tegnede areal. Derfor efterspørger Agricenter Danmark 2000 hektar roer frem mod 2020.

"Vi har evalueret resultatet sammen med Dyrkerforeningen. Og vi er enige om, at vi gerne vil forsøge at øge det tegnede areal. I forhold til målsætningen kan vi bruge 2.000 ha mere. Vi har derfor besluttet at genåbne tegningen, med en opfordring til vores dyrkere om at se markplanen igennem en gang til med henblik på, om der er en mark mere som kunne være egnet til sukkerroer. Lige nu står roerne godt i konkurrence med andre afgrøder, og det er jo den afgrøde som har de mest stabile udbytter, " skriver Agricenter Danmark på sin hjemmeside.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch