AgriWatch

Fødevarestyrelse undersøger muligheder for straksforbud i sag om sprøjtegift

Fødvareminister Mogens Jensen (S) har bedt Fødevarestyrelsen undersøge muligheden for at indføre et forbud mod indhold af chlorpyrifos i fødevarer. Et egentligt forbud kan dog tidligst blive virkelighed til december når EU tager stilling til et fremtidigt forbud.

Foto: Jens Dresling / Ritzau Scanpix

Det skal være slut med indhold af sprøjtegiften chlorpyrifos i danske fødevarer. Indtil flere detailkæder har meldt ud, at de i fremtiden udelukker varer med indhold af chlorpyrifos, alt i mens fødevareminister Mogens Jensen har taget hul på et lovgivningsarbejde, der skal føre til et forbud mod frugt og grønt, der er behandlet med det muligt sundhedsskadelige middel.

I et svar til Miljø- og Fødevareudvalget meddeler ministeren, at han følger op på sin opfordring til at butikkerne boykotter varer med sprøjtemidlet ved at lade Fødevarestyrelsen undersøge mulighederne for at indføre et midlertidigt nationalt forbud.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Statslig landbrugsfond tabte knap 100 millioner sidste år

”Vanvittigt dårligt bytteforhold” i flere projekter verden rundt, bærer skylden for, at fonden Danish Agribusiness Fund, der har pensionskasser og staten som bagmænd, gik i rødt efter 2021. Kendt svineprojekt i Kina fik ekstra lån, fortæller direktør.

Kornpriserne hamrer op efter opsigtsvækkende prognose

En prognose fra det amerikanske landbrugsministerium indikerer, at den globale kornhøst vil falde 28 mio. tons. Samtidig begrænser Indien eksport af hvede. Det får priserne til at stige eksplosivt til det højeste niveau nogensinde. (Opdateres)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch