AgriWatch

Landmænd frygter stor gaslednings betydning for fremtidig finansiering

En gruppe danske landmænd er nervøs for, at gasledningen Baltic Pipe i fremtidig gøre det sværere eller dyrere at hente finansiering.

Foto: Jens BÜttner/AP/Ritzau Scanpix

Inden længe begynder opførelsen af Baltic Pipe, der er en op mod 950 kilometer lang gasrørledning, der fra 2022 skal forsyne Polen med gas fra Nordsøen.

I det arbejder frygter en gruppe danske landmænd, at den store gasledning vil udløse problemer med fremtidig finansiering.

Det skriver Avisen Danmark.

Prøv AgriWatch gratis i tre uger!

Ifølge avisen er en af udfordringerne for landmændene, at gasrøret i nogle tilfælde kan forhindre eventuelle udvidelser af ejendomme. De frygter også banker og kreditforeningers reaktion på gasrøret og de konsekvenser, som røret fører med sig.

"Kreditforeningerne er bange, fordi de pludselig ikke kan se, om vi er overbelånt. Der kan komme en kæmpe udgiftind fra højre," siger den sjællandske landmand Christian Lassen til avisen.

Hverken Nykredit eller Realkredit Danmark ønsker at kommentere konkrete sager. Begge institutter understreger, at det vil være en individuel vurdering fra kunde til kunde, hvilken betydning Baltic Pipe vil få.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch