AgriWatch

Trods afsluttet taskforce arbejde er 72 sager endnu ikke afklaret

Nogle sager er havnet ved Kammeradvokaten efter mistanke om svig.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Selv om Landbrugsstyrelsens taskforce på 25-30 mand nu har afsluttet sit arbejde med de ophobede sager om udbetaling af tilskud til miljøteknologi og moderniseringsstøtte til svine- og kvægstalde, er 72 sager endnu ikke afklaret. Det skriver Landbrugsavisen.

Nogle af sagerne er overdraget til politiet grundet mistanke om svig, mens andre handler om konkurser, dødsboer eller manglende oplysninger.

Modtag AgriWatchs nyhedsbrev gratis i tre uger!

Landbrug & Fødevarer arbejder på at få afklaret de sidste sager samt at få indrettet fremtidige projektstøtteordninger mere enkelt, så det i fremtiden bliver hurtigere og mere simple at gå til, oplyser formand for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion Erik Larsen til Landbrugsavisen.

Han fik for få dage siden sammen med kvægformand Christian Lund en status fra departementschefen i Miljø- og Fødevareministeriet på arbejdet.

Blandt de uafsluttede sager er flere havnet hos Kammeradvokaten, efter at Landbrugsstyrelsen fik mistanke om svig. Hvilke sager, det drejer sig om, ved hverken Christian Lund eller Erik Larsen.

De hverken må eller kan kommentere de sager, forklarer de i Landbrugsavisen.

Landbrug & Fødevarer anker ikke afgørelse i sag om millionerstatning

Danske slagtesvin stiger i pris mens svinepest hærger i Kina

Landbrug & Fødevarer tilbagebetaler penge for kritiseret oksekødrapport  

Mere fra AgriWatch

Statslig landbrugsfond tabte knap 100 millioner sidste år

”Vanvittigt dårligt bytteforhold” i flere projekter verden rundt, bærer skylden for, at fonden Danish Agribusiness Fund, der har pensionskasser og staten som bagmænd, gik i rødt efter 2021. Kendt svineprojekt i Kina fik ekstra lån, fortæller direktør.

Kornpriserne hamrer op efter opsigtsvækkende prognose

En prognose fra det amerikanske landbrugsministerium indikerer, at den globale kornhøst vil falde 28 mio. tons. Samtidig begrænser Indien eksport af hvede. Det får priserne til at stige eksplosivt til det højeste niveau nogensinde. (Opdateres)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch