AgriWatch

Professorer: Universitet havde intet andet valg end at trække rapport tilbage

Det er den helt rigtige beslutning, Aarhus Universitet har truffet om at trække rapport om oksekøds klimapåvirkning tilbage, mener flere professorer. Rapporten har i ugevis fået kritik for ikke at bygge på uafhængig forskning.

Foto: Annelene Petersen/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix

Den meget omdiskuterede og stærkt kritiserede oksekødsrapport lever ikke op til Aarhus Universitets egne standarder for uafhængig forskning. Sådan lød det i går fra universitets rektor Brian Bech Nielsen, der samtidig åbnede for at trække rapporten tilbage, hvilket nu er sket.

Et valg universitetet ikke kunne komme udenom, mener både Claus Emmeche, lektor på Københavns Universitet og ekspert i forskningsetik og professor emeritus Heine Andersen fra Københavns Universitet. Det har de fortalt til Information, der har kunnet afsløre, at Landbrug & Fødevarer har skrevet hele afsnit i rapporten.

"Det er meget fornuftigt på baggrund af de oplysninger, der er kommet frem. Jeg blev lidt overrasket, men det er det eneste rigtige at gøre. Nogen må sidde med en dårlig smag i munden over, at rapporten nu bliver trukket tilbage," siger Claus Emmeche.

Efter i ugevis at have forsvaret rapporten erkender Centerleder ved Nationalt Center for Fødevare og Jordbrug (DCA) ved Aarhus Universitet Niels Halberg i en pressemeddelelse, at den ikke lever op til god forskningsskik, samt at der kan stilles spørgsmål ved armslængden til erhvervsinteresser.

Både Aarhus Universitet og Uddannelses- og Forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) har krævet en redegørelse af forløbet.

Aarhus Universitet trækker omstridt oksekødsrapport tilbage

Forskningsminister går ind i sag om oksekødsrapport 

Landbrug & Fødevarer tilbagebetaler penge for kritiseret oksekødrapport  

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch