AgriWatch

Landbrug & Fødevarer tilbagebetaler penge for kritiseret oksekødrapport

Landbrug & Fødevarer vil undersøge, om interesseorganisationen tidligere har haft for stor indblanding i forskeres arbejde og sætter derfor gang i undersøgelse. Samtidig tilbagebetales 455.000 kr.

Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Landbrug & Fødevarer erkender, at interesseorganisationen har blandet sig for meget i forskernes arbejde, da den efterhånden meget omstridte rapport om oksekøds miljø- og klimabelastning blev udarbejdet.

Modtag AgriWatchs nyhedsbrev gratis i tre uger!

Derfor tilbagebetales nu de 455.00 kr., som Landbrug & Fødevarer havde modtaget fra Kvægafgiftsfonden til udarbejdelse af rapporten, skriver Information.

"Vi kan se, at vi ikke har overholdt god skik for samarbejde med universiteter, som vi burde have gjort. Vi er gået for langt, og vores indblanding i projektet har miskrediteret forskernes resultater. Det kan vi ikke være tjent med. Derfor vælger vi at betale det anvendte beløb tilbage til den fond, der har bevilliget os pengene," skriver direktøren for Landbrug & Fødevarer Morten Høyer i en skriftlig kommentar til Information, hvori han også kalder organisationens indblanding for "over grænsen".

Foruden at refundere fondsmidlerne oplyser Morten Høyer også, at Landbrug & Fødevarer skærper dens interne procedure for forskningssamarbejde. Samtidig igangsættes en undersøgelse af, om der findes lignende sager, hvor interesseorganisationen har haft for stor indflydelse på universitetsforskeres arbejde.

Støttepartier forlanger svar fra minister i sag om oksekødsrapport  

Medie: Landbruget skrev med på oksekødsrapport fra universitet 

Eksperter: Oksekødsrapport er så fuld af fejl, at den er ubrugelig 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch