AgriWatch

Støttepartier forlanger svar fra minister i sag om oksekødsrapport

Afsløringer om indblanding fra Landbrug & Fødevarer og Danish Crown i oksekødsrapport kan sætte forskningens troværdighed over styr, mener SF og Enhedslisten.

SF og Enhedslisten vil have forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) til at svare på, hvordan hun vil sikre, at interesseorganisationer og virksomheder ikke kan påvirke forskning, skriver Information.

Det sker i kølvandet på, at avisen har afsløret, hvordan Landbrug & Fødevarer og Danish Crown har haft indflydelse på en rapport om oksekøds klimapåvirkning, som Aarhus Universitet har lavet for Landbrug & Fødevarer.

Modtag AgriWatchs nyhedsbrev gratis i tre uger!

"Jeg er rystet. Den her sag er meget principiel, og som politikere er vi nødt til at reagere, når vi kan se, at der er stor indflydelse fra erhvervsinteresser på universitetsforskning. Vi har brug for god solid forskning, der kan bidrage til den offentlige debat og politiske beslutninger – ikke mindst på klimaområdet," siger SF’s klima- og energiordfører Signe Munk til Information.

Kollegaen fra Enhedslisten Mai Villadsen mener, at det sætter forskningens troværdighed over styr, hvis partsinteresser kan få lov at blande sig. De to ordfører vil derfor have en redegørelse fra ministeren.

Samtidig mener Mai Villadsen, at Aarhus Universitet står med et forklaringsproblem og påpeger, at det ikke er første gang, at forskningsfriheden har været under pres. Derfor mener hun også, at det er vigtigt, at der bliver taget et initiativ til at handle nu.

Information afslørede tidligere fredag, at Landbrug & Fødevarer skrev hele afsnit for Aarhus Universitet i rapporten.

Medie: Landbruget skrev med på oksekødsrapport fra universitet 

Eksperter: Oksekødsrapport er så fuld af fejl, at den er ubrugelig

Landbruget betalte for rapport, som nedtonede oksekøds klimabelastning 

Mere fra AgriWatch

To store kartoffelselskaber vil fusionere

Kartoffelmelsfabrikkerne AKM og AKS vil fusionere i et selskab for at fremtidssikre virksomhederne med optimeringer og synergi-gevinster. Forslager sendes til afstemning blandt andelshaverne i februar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch