AgriWatch

Støttepartier forlanger svar fra minister i sag om oksekødsrapport

Afsløringer om indblanding fra Landbrug & Fødevarer og Danish Crown i oksekødsrapport kan sætte forskningens troværdighed over styr, mener SF og Enhedslisten.

SF og Enhedslisten vil have forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) til at svare på, hvordan hun vil sikre, at interesseorganisationer og virksomheder ikke kan påvirke forskning, skriver Information.

Det sker i kølvandet på, at avisen har afsløret, hvordan Landbrug & Fødevarer og Danish Crown har haft indflydelse på en rapport om oksekøds klimapåvirkning, som Aarhus Universitet har lavet for Landbrug & Fødevarer.

Modtag AgriWatchs nyhedsbrev gratis i tre uger!

"Jeg er rystet. Den her sag er meget principiel, og som politikere er vi nødt til at reagere, når vi kan se, at der er stor indflydelse fra erhvervsinteresser på universitetsforskning. Vi har brug for god solid forskning, der kan bidrage til den offentlige debat og politiske beslutninger – ikke mindst på klimaområdet," siger SF’s klima- og energiordfører Signe Munk til Information.

Kollegaen fra Enhedslisten Mai Villadsen mener, at det sætter forskningens troværdighed over styr, hvis partsinteresser kan få lov at blande sig. De to ordfører vil derfor have en redegørelse fra ministeren.

Samtidig mener Mai Villadsen, at Aarhus Universitet står med et forklaringsproblem og påpeger, at det ikke er første gang, at forskningsfriheden har været under pres. Derfor mener hun også, at det er vigtigt, at der bliver taget et initiativ til at handle nu.

Information afslørede tidligere fredag, at Landbrug & Fødevarer skrev hele afsnit for Aarhus Universitet i rapporten.

Medie: Landbruget skrev med på oksekødsrapport fra universitet 

Eksperter: Oksekødsrapport er så fuld af fejl, at den er ubrugelig

Landbruget betalte for rapport, som nedtonede oksekøds klimabelastning 

Mere fra AgriWatch

Kåre Flye Andersen overtog familiens mindre landbrug og renteswap

DEN NÆSTE GENERATION: Kåre Flye Andersen udlever sin drøm om at drive familiegården videre som et mindre, økologisk landbrug. Han har ingen ambitioner om, at det skal være større, for han har frihed og tid. Skulle han overtage gården i dag, havde han dog taget andre valg. For med gården kom en renteswap, der har tag om hans økonomi flere år endnu.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch