AgriWatch

Landmænd må ikke længere aflive raske dyr på marken

Stramninger af reglerne møder kritik fra både landmænd og Dyrenes Beskyttelse.

Foto: Finn Frandsen / Ritzau Scanpix

Indtil denne sommer var det muligt for de danske landmænd at skyde deres fritgående svin, kvæg eller får på marken, inden dyrene skulle til slagtning.

Den mulighed er nu forsvundet, fordi Fødesvarestyrelsen har skærpet reglerne. Det skriver DR.

Regelændringen ærgrer flere landmænd, da de mener, at det er mindre stressende for dyrene at blive aflivet på marken frem for at blive indfanget.

Hos Dyrenes Beskyttelse er man kritisk over for Fødevarestyrelsen beslutning.

"Det er dybt problematisk. Vi ønsker det bedste for dyrene, og det er ikke det bedste at udsætte dem for stress under transporten og for nye miljøer, lige inden de skal aflives," siger direktøren i Dyrenes Beskyttelse Britta Riis til DR.

Fødevarestyrelsen kalder ændringen nødvendig, da de tidligere regler var i strid med EU-lovgivningen.

Landmændene må stadig aflive et dyr med skud på marken, hvis det er til fare for nogen eller har en skade.

Svineeksportører har indkaldt til krisemøde: Er utilfredse med øget kontrol

Landbrug & Fødevarer anker ikke afgørelse i sag om millionerstatning 

Landmænd: Dumt at skære ned på dansk produktion af kød

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch