Tönnies-ejer afviser økonomisk gevinst af tætte russiske bånd

Clemens Tönnies fastholder, at båndene til Vladimir Putin og Rusland er skåret over og afviser, at hans selskaber nogensinde har fået særbehandling i millionlån fra russiske statsbanker. 
Clemens Tönnies (tv) fik under sit formandskab for fodboldklubben Schalke 04 russiske Gazprom som prominent sponsor for klubben. Sponsoratet blev droppet fire dage efter Ruslands invasion af Ukraine. Arkivfoto. | Foto: Itar Tass
Clemens Tönnies (tv) fik under sit formandskab for fodboldklubben Schalke 04 russiske Gazprom som prominent sponsor for klubben. Sponsoratet blev droppet fire dage efter Ruslands invasion af Ukraine. Arkivfoto. | Foto: Itar Tass

Da den tyske slagterikoncern Tönnies besluttede sig for starte en produktion i russiske Belgorod nær den ukrainske grænse, skete det for penge lånt til ganske lempelige vilkår gennem de statsejede russiske banker Rosselkhozbank and Sberbank.

Dokumenter, som Reuters har gennemgået, viser bl.a., at Tönnies har sikret sig et femårigt lån til en ikke-specificeret værdi med sikkerhed i én enkelt gris, ligesom den samme russisk-producerede lastbil er stillet som garanti for tre separate lån igennem Sberbank til et Tönnies-kontrolleret selskab. 

Clemens Tönnies har i en skriftligt kommentar til mediet afvist begge påstande uden dog at dokumentere, at andre garantier var blevet stillet, ligesom han også fremhæver, at relationen til den russiske præsident, Vladimir Putin, nu er afsluttet. 

”På intet tidspunkt blev Toennies behandlet på en særlig måde i Rusland eller havde fordele, der ikke generelt var tilgængelige for alle virksomheder i Rusland,” udtaler Clemens Tönnies. 

Danish Crown oplevede tysk vækst — men er fortsat langt fra nummer et

Clemens Tönnies ejer slagterikoncernen Tönnies, Tysklands suverænt største, der sidste år stod for knap en tredjedel af alle slagtninger i Tyskland. 

Tönnies ejer også Tican, der driver to danske slagterier og er nummer to på markedet herhjemme efter Danish Crown. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Jord og handler med landbrugsejendomme til en værdi på over 5 mio. kr registreres i listen, når de bliver tinglyst. | Foto: Aleksander Klug

Her er de seneste landbrugshandler

For abonnenter