Sukkerprisen når højeste niveau i seks år på forsyningsbekymringer

Futureprisen på hvidt sukker stiger 2,2 pct., og råsukkerprisen stiger også, skriver Bloomberg News. Prisen er steget cirka 25 pct. siden bunden i slutningen af oktober.
Foto: Ivan Boll
Foto: Ivan Boll
marketwire

Sukkerprisen stiger onsdag til det højeste i mere end seks år på grund af bekymring for, at Egyptens eksportrestriktioner vil stramme det globale udbud yderligere.

Futureprisen på hvidt sukker stiger 2,2 pct., og råsukkerprisen stiger også, skriver Bloomberg News. Prisen er steget cirka 25 pct. siden bunden i slutningen af oktober.

Egyptens dekret, udstedt i the Official Gazette, meddeler, at eksporten af enhver form for sukker er begrænset i tre måneder med undtagelse af det, der er i overskud i forhold til det lokale markedsbehov.

Landet er en relativt lille eksportør af sukker. Alligevel vil beslutningen påvirke strømmen af omkring 250.000 ton sukker på et tidspunkt, hvor forsendelser fra andre nordafrikanske nationer er lettet, siger Claudiu Covrig, analytiker hos Covrig Analytics, ifølge Bloomberg News.

Tiltaget falder også sammen med starten på muslimsk ramadan, en periode hvor sukkerforbruget stiger, mens produktionen fra lokale raffinaderier reduceres.

Restriktionerne skal hjælpe med at afkøle indenlandske priser og sikre, at landet har nok forsyninger til at holde i hele fasteperioden, tilføjer Covrig.

Egypten forventes at eksportere 200.000 ton raffineret sukker i sæsonen 2022-23, der begyndte i oktober. Det er et fald fra 332.000 ton året forinden.

Raffinaderier i andre dele af Nordafrika og Mellemøsten står også over for en mangel på råsukker, hvor eksporten fra Indien tørrer op, og forsyninger fra Brasiliens 2023-24-afgrøde endnu ikke er kommet på markedet.

Bekymringer om, at Indien vil begrænse sin egen eksport efter svag produktion, har også været med til at presse priserne op på det seneste, skriver Bloomberg News.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også