Novozymes omgår de nye regler for overtagelse

Novozymes og Chr. Hansen gør sig selv en tjeneste ved at vælge fusionen som redskab.
Foto: Pr / Novozymes.
Foto: Pr / Novozymes.
AF MARKETWIRE

Novozymes og Chr. Hansen valgte i december at annoncere en fremtidig fusion af de to selskaber. Det skaber en ny stor spiller i den internationale ingrediensindustri.

Og selv om det kaldes en fusion, kan det ses som det noget større Novozymes, der overtager Chr. Hansen i en handel på cirka 87 mia. kr.

Det skriver Børsen.

Ved at vælge fusionen som redskab, har de to virksomheder gjort sig selv en tjeneste. Det gør nemlig livet nemmere rent juridisk, end ved en overtagelse og efterfølgende afnotering af det opkøbte selskabs aktier.

For at gennemføre en overtagelse kræves også en godkendelse fra Finanstilsynet og opbakning fra 90 pct. af aktionærerne ifølge Børsen.

En fusion aftales af to selskabers bestyrelser uden myndighedernes indblanding.

De nye regler om overtagelse og afnotering blev indført i 2020, og dette er første gang efter indførslen af reglerne, at de kunne være taget i brug. I stedet har de to selskaber valgt at gå uden om de nye regler.

Det skaber fremadrettet bekymring for, om andre selskaber også vil benytte sig af fusionen som middel for at undgå de nye regler ifølge Børsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også