Storkunde suspenderer samarbejde med skandaleombrust slagteri

Salling Group pauser al handel med Skare Meat Packers, efter Fødevarestyrelsen har fundet 13 år gammelt kød hos slagteriet.
Foto: Salling Group/PR
Foto: Salling Group/PR

Skandaleramte Skare Meat Packers mister nu en af sine største kunder i form af Salling Group, der ikke længere vil samarbejde med slagterikoncernen. 

Det sker efter, kødkoncernen er blevet afsløret i at opbevare kød i op til 13 år uden sporbarhed, skriver Finans.

”Salling Group forventer, at alle leverandører er åbne over for enhver myndighedskontrol, og vores kunder skal kunne have tillid til, at leverandører til enhver tid har fuld transparens samt overholder gældende lovgivning. Da vi imidlertid finder Skare Meat Packers håndtering af styrelsens kontrol helt uacceptabel, suspenderer Salling Group samhandlen med Skare Meat Packers,” skriver Henrik Vinther Olesen, kommunikationsdirektør i Salling Group, i en mail til mediet.

L&F undsiger kødkoncern i skandalesag: ”Det er meget langt fra branchepraksis”

Skare har leveret kød til samtlige af koncernens kæder så som Føtex, Bilka og Netto, men kommunikationsdirektøren understreger, at Salling Group ikke har modtaget nogen af de omtalte frostvarer.

Reaktionen kommer oven på AgriWatch og FødevareWatchs afsløring af, at Skare Meat Packers er blevet politianmeldt af Fødevarestyrelsen for at putte nye etiketter ud over de oprindelige for at sløre sporbarheden af kødet.

Bekymret fagboss: Jeg troede ikke, at det kunne lade sig gøre

Under kontrollen i december sidste år beslaglagde styrelsens rejsehold samtidig 250 ton frossent kød, hvoraf noget af kødet viste sig at være op til 13 år gammelt.

Også Landbrug & Fødevarer har undsagt slagteriets ageren. Organisationens veterinærdirektør Jens Munk Ebbesen udtaler, at Skares praksis er langt fra normalen.

Om sagen har medejer Kurt Skare udtalt til Jyllands-Posten, at der ikke er noget i vejen med det gamle kød, der stadig kan bruges i fødevare ifølge ham selv.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også