AgriWatch

Bayer-aktien stiger efter domstol har afvist erstatningssag

Foto: Wolfgang Rattay/REUTERS / X00227

Aktierne i det tyske konglomerat Bayer, der er storleverandør af frø- og afgrødebehandling, stiger, efter at en domstol har fastslået, at selskabet ikke skal betale erstatning i en voldgiftssag mod BASF.

Det skriver Bloomberg News.

Den tyske kemivirksomhed BASF indledte i september 2019 en voldgiftssag baseret på påstande om, at Bayer ikke havde oplyst tilstrækkeligt om nogle omkostninger ved frøforretningerne, som Bayer havde solgt til BASF.

Dette er dog blevet afvist i retten, hvilket får investorerne til at se mildere på Bayer og sende aktien op 4,4 pct til 53,95 euro fredag eftermiddag.

Det Leverkusen-baserede selskab glædede sig forståeligt nok over nyheden fra voldgiftsretten, for ifølge en person med kendskab til sagen, var der omkring 1,7 mia. euro plus renter på spil for Bayer.

”Bayer gav tilstrækkelige oplysninger om omkostningsstrukturen for frø-divisionen, der blev overtaget af BASF i august 2018, og vi har ikke brudt nogen kontraktlige forpligtelser,” skriver Bayer i en erklæring.

Samtidig meddelte BASF, at de ”er skuffede over, at voldgiftsretten ikke godtog” deres argumenter.

I 2018 solgte Bayer dele af sin plantevidenskabsvirksomhed til BASF for i alt 7,4 mia. euro. Salget omfattede det meste af Bayers frøforretning som raps, bomuld og sojabønner.

Minister vil udskyde planlagt naturkrav til landmænd

Dansk landbrugsgigant skifter topchef: Har kig på tropiske markeder

Festen på oksekød nærmer sig enden: Kunderne ser efter billigere udskæringer

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch