AgriWatch

Eksport af amerikansk svinekød falder markant

Nye tal viser et stort fald i USA’s eksport af svinekød i første halvår af 2022. Især det kinesiske marked aftog over 70 pct. mindre kød sammenlignet med sidste år.

Foto: Carsten Andreasen/ERH

Eksporten af svinekød i USA er faldet i årets første seks måneder sammenlignet med sidste år.

Der har således været et markant fald i den amerikanske eksport af fersk og frosset svinekød svarende til 21,3 procent på et år. Det fremgår af Landbrug & Fødevarers ugentlige markedsberetning.

Faldet skyldes en mindre eksport til først og fremmest Kina, som sætter et stort aftryk. Der blev importeret hele 71,1 procent mindre amerikansk svinekød til det kinesiske marked forhold til sidste år.

Men også til øvrige asiatiske markeder som Japan og Sydkorea er der nedgang at spore, forklarer Karsten Flemin i kommentaren, ligesom det gælder Canada og Australien.

Kinas samlede import af delstykker fra svin faldt drastisk tilbage i første halvår af 2022. Landet købte langt under halvdelen af, hvad købssummen lød på for to år siden. Det har AgriWatch tidligere beskrevet.

Kinesiske indkøbere fyldte små mængder grisekød i indkøbskurven

Sammenligner man de første seks måneder af 2022 med 2021, er der sket en samlet tilbagegang i den kinesiske import på 64,2 procent i den ferske og frosne kategori. Tilbagegangen er stort set lige for de største eksportører; nemlig Spanien, Danmark og USA.

Derimod har den amerikanske eksport til Mexico været i fortsat kraftig fremgang i 1. halvår af 2022. Mexico er nu det suverænt største eksportmarked for USA.

Kina mindsker importen af svinekød markant

Usædvanligt fald i Kinas sojaefterspørgsel

Landmænd og slagterier får milliardtab: Eksporten styrtdykker

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch