AgriWatch

Halvdelen af maskinfabriks komponenter når frem til tiden

Antallet af halvfærdige landbrugsmaskiner hober sig op hos Kverneland, der mangler flere komponenter. Det forsinker leverancerne til kunderne, siger direktør.

Foto: PR-foto Kverneland

Mangel på komponenter rammer maskinfabrikken Kverneland, der i disse tider får knap halvdelen af sine maskindele leveret til tiden.

Det betyder, at antallet af halvfærdige maskiner som skårlæggere står halvfærdige omme bagved fabrikken, og det rammer i sidste ende kunderne, fortæller fabriksdirektør Poul Henrik Jørgensen til mediet Jern & Maskinindustrien.

”Lige så vel som vi ikke kan få varer, så kan vi heller ikke levere til tiden. Så maskinerne kommer for sent. Foreløbig har vores kunder været tålmodige. Så som det ser ud nu, så bliver vores omsætning bare forsinket,” siger Poul Henrik Jørgensen til mediet.

Det er især komponenter som aksler, gearkasser, hydraulik og til dels elektronik, der er mangel på.

På samme tid er omsætningen tårnhøj, da fabrikkens maskiner i høj grad sælges til mælkeproducenter, der i disse tider får meget for sin mælk.

Mangel på komponenter har tidligere voldt store maskinkoncerner problemer, som AgriWatch tidligere har beskrevet.

Flere af de største internationale maskinkoncerner har været tynget af udfordringen, hvor CNH Industrial i en periode i efteråret 2021 lukkede flere fabrikker som følge af manglen.

Mere fra AgriWatch

Agri Nord sætter navn på ny topchef

Efter Kim Koch blev afskediget i april for ”økonomiske uregelmæssigheder” har Agri Nord fundet den nye person til rådgivningsselskabets toppost.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch