Slagteriselskab fortsætter eksplosiv vækst og øger bundlinje med 75 procent
Det privatejede slagteri Danepork fortsætter sin kraftige vækst.
I et dugfrisk årsregnskab for 2020/21, der blev afsluttet med udgangen af september, bliver resultatet efter skat rekordhøje 45,1 mio. kr. Det er en stigning på 75 pct. i forhold til året forinden, hvor der landede 25,7 mio. kr. på bundlinjen - et resultat som dengang var en rekord.
Den kraftige stigning på bundlinjen er hentet til trods for, at omsætningen blot er steget fra 805 mio. kr. i 2019/20 til 839 mio. kr. i 2020/21. Fremgangen er initeret af segmentet frosset svinekød, hvor der blev omsat for 323,3 mio. kr. i 2020/21 mod 230 mio. kr. året forinden. Omvendt faldt salget af fersk svinekød til 516,3 mio. kr. mod 575,8 mio. kr. året forinden.
Danepork realiserer med årets regnskab en overskudsgrad, Ebit-margin, på 7,3 pct. mod 4,6 pct. i 2019/20.
Danepork afsluttede i oktober en udvidelse af slagteriet, der nu strækker sig over 15.500 kvadratmeter. Udvidelsen skulle efter planen betyde, at Danepork skal slagte 12-15.000 svin om ugen, men i november fortalte ejerleder Leo Grønvall til AgriWatch, at der skal skrues op.
"Vi øger produktionen mere end, hvad jeg havde regnet med tidligere på året. Jeg forventer, at vi skal slagte 15-20.000 svin om ugen," sagde han.
Han fortalte videre, at det private slagteri nu vil kaste et ikke-kendt millionbeløb afsted mod et kølerum og kølertunnel med plads til 9000 svin.
"Vores udnyttede slagtekapacitet er lige nu på 50 pct., og det er efter planen. Det er klart, at når vi bygger til 9000 grise, så skal vi have øget vores slagtekapacitet," sagde Leo Grønvall.
AgriWatch følger op med kommentarer til regnskabet fra Leo Grønvall.