AgriWatch

Stor Fendt-forhandler kaprer distributionen på Fyn

Den store jyske forhandler af Fendt-traktorer TBS Maskinpower får nu større vingefang med tilstedeværelse på Fyn. Den eksisterende forhandler er skuffet over beslutningen fra ejerkoncernen.

Foto: PR TBS Maskinpower

Der bliver rykket rundt på brikkerne i forhandlingen af Agcos traktormærker på Fyn.

Det oplyser producenten af mærker som Fendt og Massey Ferguson i en pressemeddelelse.

Som led i en strategisk beslutning vil Grinsted-virksomheden TBS Maskinpower fra årsskiftet overtage distributionen af Fendt på Fyn fra Heden Maskinforretning.

Det skuffer Heden Maskinforretning, der nu skal fokusere på salg og distribution af Massey Ferguson.

"Det er med stor beklagelse, at vi må meddele, at Heden Maskinforretning, som følge af, at Agco ønsker at fuldføre deres strategi om at distribuere sine mærker gennem eksklusive forhandlere, ikke længere indgår i de fremtidige planer om distribution af Fendt på Fyn," udtaler Lars S. Kristiansen, maskinhandler hos Heden Maskinforretning, i meddelelsen.

Opsigelsen betyder, at Heden Maskinforretning kommer til at skille sig af med et par medarbjedere, der er specialiserede i Fendt. De vil dog få tilbudt job hos TBS Maskinpower.

Ny afdeling

I 2017 opkøbte den tyske maskinhandler Raiffeisen Waren mellem 75 og 80 pct. af aktierne i TBS Maskinpower.

Siden har den danske Fendt-forhandlet ekspanderet, og det sker igen, når TBS Maskinpower overtager Fendt-forhandlingen ved årsskiftet. Her etablerer selskabet samtidig et nyt service- og salgscenter i Tommerup og yderligere et serviceværksted i Ørbæk.

Det hænger sammen med, at TBS Maskinpower har købt driftsselskabet John Madsen A/S, maskinforretningens bygninger i Tommerup og lejet John Madsens faciliteter i Ørbæk.

"Vi har arbejdet på at finde en konstruktiv løsning for at overtage Fendt-forhandlingen, etablere gode, centralt placerede fysiske rammer og ikke mindst samle et godt team," siger Jan Garder, adm. direktør i TBS Maskinpower i meddelelsen.

I april offentliggjorde TBS Maskinpower årsregnskab for 2020, hvor selskabet præsentere en toplinje på 475,8 mio. kr. Året forinden lød selvsamme post på 332,3 mio. kr., og i 2018 var den på 250,1 mio. kr.

"Det har været et år med høj aktivitetsniveau både ved vores sælgere, men så sandelig også på vores eftermarked. Det er også et år præget af en række ting, som vi satte i værk i løbet af 2019 og 2020, som har foranlediget flere engangsomkostninger," sagde Jan Garder, adm. direktør i TBS Maskinpower, i den forbindelse til AgriWatch.

Mens toplinjen strøg til vejrs, var det ikke været tilfældet på bundlinjen. I 2020 lød årsresultatet på 2,2 mio. kr., og et år tidligere lød posten på 2,5 mio. kr.

Mere fra AgriWatch

Forslag: Avlere skal have mink PCR-testet hver uge

Fødevarestyrelsen skal PCR-teste mink på alle farme i Danmark en gang om ugen. Sådan lyder forslaget fra regeringen, der dog ikke kan svare på, hvordan det skal foregå. Umuligt, lyder det fra formand.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch