AgriWatch

Mangel på komponenter får kendt maskinfabrikant til at lukke fabrikker ned

Ejeren af New Holland og Case IH har så svært ved at få nok komponenter hjem, at virksomheden nu må tage konsekvensen og lukke ned for fabrikker i Europa i adskillige dage i løbet af oktober.

Foto: MASSIMO PINCA/REUTERS / X06511

Hårdt ramte forsyningskæder og mangel på mikrochips og andre dele får nu konsekvenser for maskinfabrikanten CNH Industrial, midlertidigt indstiller produktionen på flere europæiske fabrikker.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

CNH Industrial ejer traktormærkerne Case IH og New Holland, og maskinfabrikanten uddyber, at nedlukningen mere bestemt sker inden for fremstillingen af maskiner til landbruget og drivtog.

Det er ifølge CNH Industrial en udfordring af få kernekomponenter hjem, hvilket har forstyrret fremstillingen. Netop mikrochips, som også er en stor mangel i bilindustrien, er blevet en mangelvare.

For at tilpasse produktionen lukker virksomheden derfor flere af fabrikkerne i højst otte arbejdsdage i oktober, mens man fortsat forsøger at optimere produktionen og levere varer til kunderne.

Også i USA har komponentmanglen og høje transportomkostninger sat sit præg på CNH Industrial, som regner med at disse har kostet virksomheden omkring 1 mia. dollar (6,4 mia. kr.)

På samme har tid virksomheden svært ved at levere reservedele til amerikanske landmænd, som nu tvivler på, at de når at få delene før næste års høst.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch