AgriWatch

Nordjyske landmænd vil dæmpe frygt for lugt ved stort biogasanlæg

En stor gruppe landmænd kæmper for at få lov at opføre et stort biogasanlæg, men der er mange forhindringer, som skal overkommes. Blandt andet skal lokalbefolkningen overbevises om, at lugtgenerne er minimale.

Foto: Louise Herrche Serup/Ritzau Scanpix

70 nordjyske landmænd kæmper fortsat for at få tilladelse til at opføre et stort biogasanlæg i Tobberup ved Hobro, der efter planen skal i gang med at producere gas i 2024.

Det skriver Nordjyske.

Tirsdag 17. august holder Mariagerfjord Kommune borgermøde om biogassen. Her håber landmand Jens Verner Pedersen, at bekymrede bogere i området kan blive overbevist om, at lugtgener ikke vil blive et stort problem.

"Jeg håber, vi får bekymringerne op til overfladen på borgermødet. Hellere det, end at folk går og snakker i krogene og pisker en stemning op. Man kan se med vindmøller, at bliver der først skabt en negativ stemning, er det svært. Forhåbentlig kan vi få skabt en positiv stemning," siger Jens Verner Pedersen til Nordjyske.

Han mener, at lugtegenerne fra anlægget vil være minimale.

Biogasanlægget skal efter planen behandle 700.000 ton husdyrgødning, halm, kløvergræs og organiske restprodukter om året. Anlægget skal producere cirka 18 mio m3 metan om året.

Det har tidligere været fremme, at investeringen i opførslen vil være omkring 270 mio. kr.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch