AgriWatch

Undersøgelse viser spirende optimisme hos danske producenter af landbrugsmaskiner

De danske producenter af landbrugsmaskiner ser lyst på fremtiden. Det udtaler Claus Hermansen, der er direktør i organisationen Dansk Agroindustri under Landbrug & Fødevarer, som har undersøgt stemningen hos sine 90 medlemmer.

Foto: Skiold/PR

Lige nu er der optimisme at spore hos de danske producenter af landbrugsmaskiner. Det viser en undersøgelse fra organisationen Dansk Agroindustri under Landbrug & Fødevarer, som er blevet til på baggrund af en spørgerunde hos 90 medlemsvirksomheder.

Det skriver Børsen.

Claus Hermansen, der er direktør i Dansk Agroindustri, beretter til mediet, at 2020 startede godt, men at corona skabte usikkerhed, hvilket resulterede i et fald i eksporten, som opgøres til at være omkring 14 mia. kr. årligt, med 10 pct. sammenlignet med året før.

Direktør skal drive ny strategi: "Skiold kan meget mere som virksomhed" 

“Men det vendte, så vi kom ud af hele året med et beskedent fald på godt 2 pct., og vores løbende undersøgelser af forventningerne til de kommende 12 måneder viser, at under ét ligger vi nu langt over niveauet, før nogle havde hørt om corona. Optimismen er meget stor,” siger Claus Hermansen i interviewet.

Nogle af de største maskinproducenter i Danmark er Skiold, Skov og Samson. Senest har Skiold aflagt et regnskab, som viste, at omsætningen steg med 56 pct. i 2020 og nærmede sig 1 mia. kr.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch