AgriWatch

Biogas støttes med 43 milliarder frem til 2030

Ny fremskrivning hæver atter forventningen til de statslige subsidier til biogas, der nu ventes at andrage godt 4 mia. kr. årligt. Enhedslisten vil have reduceret den "sindssygt høje" støtte.

Foto: DBC Invest / PR

Sidste år var på mange måder specielt. En af de måske mindre iøjenfaldende men ikke desto mindre relativt historiske begivenheder var, at Danmark for første gang siden 1983 var nettoimportør af gas. En direkte konsekvens af genopbygningen af Tyra-feltet.

Men når katten er ude, danser musene som bekendt på bordet. Mens hanen med konventionel naturgas blev lukket i, steg mængden at bionaturgas omvendt til 363 mio. m3 – en 14-dobling på fem år – og udgjorde 21 pct. af den samlede naturgasproduktion. Bag den udvikling ligger naturligvis en stigning i mængden af rå biogas, hvor produktionen fra de 49 anlæg udgjorde 19 pct. af sidste års samlede gasforbrug.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Politisk flertal afsætter 850 millioner til Power-to-X

Industrien bifalder bred politisk aftale om at afsætte en lille milliard til den danske deltagelse i EU's grønne brintprojekt. Den endelige udvælgelse af projekter ventes inden for uger, hvor et projekt om grøn ammoniak er med i opløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch