AgriWatch

Fabrik til 250 millioner skal omdanne hestebønner til mad

Planteprotein fra hestebønner kan blive en stor ingrediens i fremtidens fødevarer. Ny fabrik i Hedensted med rigmænd og hollandsk handelsselskab i ryggen skal være færdig næste år.

Foto: Miriam Dalsgaard/Ritzau Scanpix

Der satses omkring 250 mio. kr. på at opføre et nyt fabriksanlæg i østjyske Hedensted til at omdanne hestebønner til planteprotein, der kan indgå i fødevarer som erstatning for animalske proteiner. Det skriver Børsen.

Bag fabrikken stå det hollandske handelsselskab Meelunie GPI, der har økonomisk opbakning fra Danmarks Grønne Investeringsfond og Ringkjøbing Landbobank, mens også stifter Claus Hommelhoff fra Formuepleje samt Ole K. Hansen, der har stået bag Hamlet Protein.

Prøv AgriWatch gratis i to uger!

Fabriksbyggeriet skal efter planen begynde efter sommer og ambitionen er at bygge lignende fabrikker andre steder i Europa på sigt.

Mere fra AgriWatch

Politisk flertal afsætter 850 millioner til Power-to-X

Industrien bifalder bred politisk aftale om at afsætte en lille milliard til den danske deltagelse i EU's grønne brintprojekt. Den endelige udvælgelse af projekter ventes inden for uger, hvor et projekt om grøn ammoniak er med i opløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch