AgriWatch

Hollændere køber stor dansk maskinhandler

For anden gang på kort tid køber den store hollandske koncern Royal Reesink op i den danske maskinhandlerbranche.

Foto: PR

Maskinhandler Indkøbsringen (MI) er tæt på at komme på hollandske hænder.

Den hollandske kæmpe Royal Reesink har således givet en hensigterklæring om at købe samtlige aktier i den danske maskinhandler, der har base i Vejle, skriver selskaberne i en pressemeddelelse.

Royal Reesink har hovedkontor i hollandske Apeldoorn og er en af de største europæiske distributører af maskiner og komponenter til blandt andet landbrug.

Selskabet har omkring 2100 medarbejdere, har 36 datterselskaber rundt om i verden og omsætter årligt for omkring 850 mio. euro.

"Vi er meget glade for samarbejdet med Royal Reesink. At blive en del af Royal Reesink giver os muligheder for at fortsætte med at nå vores ambitioner," siger Kristian Jakobsen, adm. direktør i MI, i meddelelsen.

AgriWatch forsøger at indhente kommentarer til handlen fra både køber og sælger.

Opkøbet ventes at blive godkendt af myndighederne i løbet af sommeren 2021. MI ligger i Vejle og har 52 ansatte. Firmaet har ind til nu været ejet af blandt andet Farmas, J. Hundahl, Almas Agro og Karl Mertz.

Royal Reesink meldte for nyligt ud, at selskabet ligeledes har købt maskinforretningen Nicolaisen & Larsen i Ulfborg.

Mere fra AgriWatch

Tørken kradser hul i europæisk høsthåb

Efter meldingen om at EU’s største producent af hvede risikerer at ramme sin varmeste maj måned nogensinde midt i en afgørende periode, øges frygten for problemer med den globale kornforsyning.

Læs også

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch