AgriWatch

Tyskland fortsætter drøftelser om Kina-eksport

Udbruddet af afrikansk svinepest i Tyskland fik Kina til at smække døren i for kødimporten. De to lande taler fortsat sammen om at lempe restriktionerne.

Foto: Matthias Rietschel/AP/Ritzau Scanpix

Siden september er der fundet 240 tilfælde af svinepest blandt vildsvin i Tyskland, og Kina har i den forbindelse stoppet importen af svinekød fra landet.

Landene har dog fortsat gang i en dialog, der kan løsne op. Det skriver Reuters.

Tyskland presser Kina for en regionaliseringsaftale, der kan indebære importstop af svinekød fra regioner, der er ramt af sygdommen.

Senest har Tyskland i et omfattende dokument besvaret en række af kinesernes spørgsmål omkring sygdommens udbrud i landet for at berolige myndighederne.

Det er ikke kun Kina, som har lukket ned for tysk svinekød. Flere asiatiske lande droppede det tyske kød, da afrikansk svinepest fandt vej ind i landet.

I Danmark er det coronavirus, der førte til, at slagterier lukkede for eksporten til Kina efter dialog mellem danske og kinesiske myndigheder. Det er blandt andet sket i Ringsted, Søby og Horsens for Danish Crown, mens Tican har været ramt af eksportstop på slagteriet i Brørup.

Senest har Danish Crown kunnet lukke op for Kina-eksporten fra sit største slagteri i Horsens. Her var eksporten lukket i halvanden måned.

700 fjerkræ skal aflives efter udbrud af fugleinfluenza

Polen og Ungarn accepterer tysk kompromis om EU-budget

Frankrig støtter landmænd for at droppe glyphosat 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch