AgriWatch

Tyskland fortsætter drøftelser om Kina-eksport

Udbruddet af afrikansk svinepest i Tyskland fik Kina til at smække døren i for kødimporten. De to lande taler fortsat sammen om at lempe restriktionerne.

Foto: Matthias Rietschel/AP/Ritzau Scanpix

Siden september er der fundet 240 tilfælde af svinepest blandt vildsvin i Tyskland, og Kina har i den forbindelse stoppet importen af svinekød fra landet.

Landene har dog fortsat gang i en dialog, der kan løsne op. Det skriver Reuters.

Tyskland presser Kina for en regionaliseringsaftale, der kan indebære importstop af svinekød fra regioner, der er ramt af sygdommen.

Senest har Tyskland i et omfattende dokument besvaret en række af kinesernes spørgsmål omkring sygdommens udbrud i landet for at berolige myndighederne.

Det er ikke kun Kina, som har lukket ned for tysk svinekød. Flere asiatiske lande droppede det tyske kød, da afrikansk svinepest fandt vej ind i landet.

I Danmark er det coronavirus, der førte til, at slagterier lukkede for eksporten til Kina efter dialog mellem danske og kinesiske myndigheder. Det er blandt andet sket i Ringsted, Søby og Horsens for Danish Crown, mens Tican har været ramt af eksportstop på slagteriet i Brørup.

Senest har Danish Crown kunnet lukke op for Kina-eksporten fra sit største slagteri i Horsens. Her var eksporten lukket i halvanden måned.

700 fjerkræ skal aflives efter udbrud af fugleinfluenza

Polen og Ungarn accepterer tysk kompromis om EU-budget

Frankrig støtter landmænd for at droppe glyphosat 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch