AgriWatch

60.000 ton svineblod kan blive til fødevarer

I dag bruges de 60.000 ton blod, som hvert år kommer til overs på de danske slagterier, primært til dyrefoder, men danske forskere har fundet en metode, så blodet kan bruges i fødevarer.

Foto: Peter Klint

Med en ny metode kan forskere fra Københavns Universitet omdanne blod fra slagtesvin til smagsneutralt proteinpulver, som kan bruges i fødevareindustrien.

Det fremgår af en pressemeddelelse, hvor det også hedder, at der på slagterierne herhjemme hvert år produceres 60.000 ton blod som i dag primært anvendes til dyrefoder.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch