AgriWatch

Svineproducenter kritiserer Tican: De er grådige med grise

Formand for Danske Svineproducenter mener, at Tican er grådige med grise, når slagteriet ikke kan aftage de aftalte grise til slagtning.

Foto: PR-foto Danske Svineproducenter

Store udfordringer med at aftage grise og en mindre slagtekapacitet får nu formanden for Danske Svineproducenter, Kim Heiselberg til at rette en skarp kritik af Tican.

Han kalder slagteriet for grådig.

Det skriver Landbrugsavisen:

"Når man har været så aggressive for at få flere grise til slagteriet, er det ikke noget godt signal, hvad årsagerne så end er, at man er op til uger bagefter med afhentningen," siger Kim Heiselberg blandt andet til avisen.

Til avisen siger adm. direktøren Niels Jørgen Villesen om kritikken, at havde slagteriet vidst, at der ville komme coronavirus, og at hvis slagteriet havde vidst, at produktionsanlægget havde performet dårligere, ville Tican have købt færre grise.

Tönnies vil overtage 6000 eksternt ansatte inden årets udgang  

Svineproducent taber 100.000 om ugen på grund af tysk svinepest 

Fødevareforbund stærkt utilfreds med aflønning af hjemsendte slagteriarbejdere 

Mere fra AgriWatch

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch