AgriWatch

Tusindvis af søgsmål om Bayers omstridte ukrudtsmiddel trækker ud

Den tyske kemikoncern Bayers 10,9 mia. dollar store forlig for at afværge retssager om sikkerheden i selskabets ukrudtsmiddel Roundup er ved at slå revner.

Foto: ROBYN BECK/AFP / AFP

Bayer-koncernen er endnu engang blevet slået tilbage i sagen om det muligvis kræftfremkaldende ukrudtsmiddel Roundup.

Det skriver Wall Street Journal.

I alt er der 125.000 søgsmål mod Bayer for Roundup, og i juni meddelte selskabet, at der var indgået forligsaftaler med 75 pct. af de 125.000.

Tysk kemikaliegigant indgår Roundup-forlig til over 65 milliarder

Selskabet købte Roundup af Monsanto Co. i 2018 og fik dermed søgsmålene med i handlen. Bayer mener ikke, at midlet er kræftfremkaldende, og peger på, at glyphosate, der angiveligt skulle være den kræftfremkaldende ingrediens, er godkendt af det amerikanske miljøagentur.

Det har nu vist sig, at Bayer ikke har formået at gennemføre forligsaftalerne ved hovedparten af sagerne, som ellers tidligere påstået. Ved en ny høring fortalte Bayers advokater, at der fortsat ikke er blevet skrevet under på aftaler med nogen af frontløberne for søgsmålene.

Tidligere på ugen blev en større gruppe af forlig også annulleret, oplyser Brent Wisner, der er advokat for en række sagsøgere, til Wall Street Journal.

William Hoffmann, der er advokat for Bayer, har udtalt, at selskabet regnede med, at det ville have haft mulighed for at gennemføre aftalerne, da selskabet offentliggjorde meddelelsen om dem i juni.

"Jeg tror, det vi har her, er noget, der opstår i mange forhandlinger: Det er et fartbump, et lille hik, en ændring i omstændigheder, der har fået den ene part til at sætte tingene på pause midlertidigt," siger William Hoffmann ifølge Wall Street Journal.

Selskabet venter at kunne indgå forlig indenfor de næste 30 dage uden at genstarte retssagerne. Der er på nuværende tidspunkt blevet indgået forlig ved 30.000 søgsmål, blev der torsdag oplyst i retten.

Mere fra AgriWatch

DLG er klar til at levere non-gm soja igen

Efter to måneders afbrudt forsyning, er det lykkedes grovvarekoncernen at få fat i partier, så der igen kan leveres non-gm soja til mælkeproducenterne. Priserne vil dog være højere, melder vicekoncerndirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch