AgriWatch

Stor pesticidproducent ramt af corona-problemer i andet kvartal

Den store kinesisk-israelske pesticidproducent Adama forsatte vækst på toplinjen i andet kvartal, mens driftsresultatet og indtjeningen faldt. Topchefen erklærer sig tilfreds.

Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix

Coronakrisen fortsætter med at udfordre kinesisk-israelske Adama, der er blandt verdens største pesticidproducenter.

Det viser et nyt regnskab for andet kvartal.

Selskabet, der har mere end 4500 ansatte i over 120 lande, opnåede i andet kvartal et justeret driftsresultat (Ebitda) på 163 mio. dollar (1,02 mia. kr.). Det er et fald på 8 pct. i forhold til samme kvartal i 2019, hvor Ebitda-resultatet endte på 177 mio. dollar (1,11 mia. kr.). Samtidig faldt indtjeningen pr. aktie fra 0,0208 i andet kvartal 2019 til 0,0191 i andet kvartal 2020.

Omvendt blev omsætningen øget med 3 pct. fra 1002 mio. dollar (6,30 mia. kr.) i andet kvartal 2019 til 1036 mio. dollar (6,51 mia. kr.) i andet kvartal 2020.

"I disse udfordrende tider har vi leveret et andet kvartal, der er præget af stærk underliggende vækst på trods af de mange modvind, som den vedvarende coronapandemi udgør," siger Ignacio Dominguez, som er formand og adm. direktør i Adama, i meddelelsen.

Han fremhæver, at Adama trods de mange udfordringer, som coronapandemien har bragt med sig, er lykkes med at omsætte for over 2 mia. dollar i det første halve år af 2020.

Adama, der har hovedkontorer i Beijing og Tel Aviv, sælger pesticider i mere end 100 lande. Efter 70 år som virksomhed og et salg til den kinesiske kemigigant Chemchina, nåede selskabet i 2019 for føste gang en omsætning på 4 mia. dollar (27,1 mia. kr.).

Adama blev i juni en del af Syngenta Group, der ligeledes er ejet af Chemchina. Adama fungerer dog stadig som et selvstændigt selskab, der er noteret på børsen i Shenzhen.

Mere fra AgriWatch

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch