AgriWatch

Hartmann: Historisk stærkt resultat drevet af coronavirus

Overskudsgraden voksede markant for børsnoterede Brødrene Hartmann i andet kvartal. Selskabet ser betydelig risiko på de amerikanske markeder.

Foto: Jakob Carlsen/Ritzau Scanpix

Ægemballagevirksomheden Brødrene Hartmann har leveret et historisk stærkt regnskab for andet kvartal, efter at coronavirus har medført en markant stigning i detailhandelens efterspørgsel efter æg.

Samtidig nyder selskabet godt af, at der sker en løbende konvertering fra oliebaseret plasticemballage til bæredygtig støbepapemballage.

I andet kvartal omsatte Hartmann for samlet 662 mio. kr. mod 553 mio. kr. i samme periode af 2019, og driftsresultatet - før justering for hyperinflation og særlige poster - voksede markant til 137 mio. kr. fra 47 mio. kr. Det svarer til en overskudsgrad på 20,5 pct. mod 8,5 pct. i andet kvartal sidste år.

"Hartmann løftede salget af ægemballage og skabte markant vækst i omsætningen og indtjeningen i andet kvartal efter øget efterspørgsel som følge af udbruddet af coronavirus, forbedring af produktmikset og højere kapacitetsudnyttelse og produktionseffektivitet," skriver Hartmann i regnskabet.

Mens coronavirus skaber en stærk efterspørgsel i Hartmanns markeder, så understreger virksomheden også, at det medfører begrænset sigtbarhed og øget driftsrisiko.

"I de amerikanske markeder i særdeleshed er der fortsat betydelig risiko for svigtende leverancer af og midlertidige udsving i priserne på råvarer, potentielle forstyrrelser af produktion og logistik samt negative samfundsøkonomiske effekter og valutakursudsving," oplyser Hartmann.

I regnskabet fastholder ægemballagevirksomheden de forventninger, som det opjusterede til så sent som 5. august. Dermed venter selskabet fortsat en overskudsgrad før hyperinflation og særlige poster på 15-18 pct. og en omsætning i intervallet 2,5 til 2,7 mia. kr. efter justering for hyperinflation.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch