AgriWatch

Hartmann: Historisk stærkt resultat drevet af coronavirus

Overskudsgraden voksede markant for børsnoterede Brødrene Hartmann i andet kvartal. Selskabet ser betydelig risiko på de amerikanske markeder.

Foto: Jakob Carlsen/Ritzau Scanpix

Ægemballagevirksomheden Brødrene Hartmann har leveret et historisk stærkt regnskab for andet kvartal, efter at coronavirus har medført en markant stigning i detailhandelens efterspørgsel efter æg.

Samtidig nyder selskabet godt af, at der sker en løbende konvertering fra oliebaseret plasticemballage til bæredygtig støbepapemballage.

I andet kvartal omsatte Hartmann for samlet 662 mio. kr. mod 553 mio. kr. i samme periode af 2019, og driftsresultatet - før justering for hyperinflation og særlige poster - voksede markant til 137 mio. kr. fra 47 mio. kr. Det svarer til en overskudsgrad på 20,5 pct. mod 8,5 pct. i andet kvartal sidste år.

"Hartmann løftede salget af ægemballage og skabte markant vækst i omsætningen og indtjeningen i andet kvartal efter øget efterspørgsel som følge af udbruddet af coronavirus, forbedring af produktmikset og højere kapacitetsudnyttelse og produktionseffektivitet," skriver Hartmann i regnskabet.

Mens coronavirus skaber en stærk efterspørgsel i Hartmanns markeder, så understreger virksomheden også, at det medfører begrænset sigtbarhed og øget driftsrisiko.

"I de amerikanske markeder i særdeleshed er der fortsat betydelig risiko for svigtende leverancer af og midlertidige udsving i priserne på råvarer, potentielle forstyrrelser af produktion og logistik samt negative samfundsøkonomiske effekter og valutakursudsving," oplyser Hartmann.

I regnskabet fastholder ægemballagevirksomheden de forventninger, som det opjusterede til så sent som 5. august. Dermed venter selskabet fortsat en overskudsgrad før hyperinflation og særlige poster på 15-18 pct. og en omsætning i intervallet 2,5 til 2,7 mia. kr. efter justering for hyperinflation.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch