AgriWatch

Æggebakkeproducent vil udvide kapaciteten næste år

Børsnoterede Hartmann skruer op for investeringerne i både Europa og USA. Det fortæller topchefen, der beretter om vundne markedsandele.

Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Den dansk æggebakkeproducent Hartmann vil udvide produktionskapaciteten i USA og Europa. Der er tale om investeringer i Nordamerika for 150 mio. kr., mens investeringerne i Europa ikke er specificeret, oplyser Hartmann.

Udvidelsen i Nordamerika finder sted på selskabets eksisterende fabrik i Missouri betegnes som markant. Desuden vil der blive investeret yderligere i produktionskapacitet på eksisterende fabrikker i Europa.

Udvidelserne sker sideløbende med de igangværende udbygninger, der forløber planmæssigt og ventes ibrugtaget i 2020. Samlet venter Hartmann nu investeringer i år på 450 mio. kr. mod tidligere 400 mio. kr.

"Vores medarbejdere er lykkedes med at vinde markedsandele, og vi står stærkt rustet til fortsat ekspansion," siger adm. direktør i Hartmann Torben Rosenkrantz-Theil ifølge en meddelelse og tilføjer:

"Vi er allerede ved at udvide produktionskapaciteten i både USA og Europa, og i dag har vi besluttet at tage de næste skridt og udvide yderligere næste år for at være på forkant med den positive udvikling i vores markeder."

Hartmann venter, at den udvidede produktionskapacitet på fabrikken i USA kan tages i brug i andet halvår af 2021. Kapacitetsudvidelserne i Europa ventes allerede at stå klar i første halvår næste år.

Hartmann, der kommer med regnskab senere onsdag, fastholder forventningerne til 2020 om en omsætning på 2,5-2,7 mia. kr. efter justering af hyperinflation. Overskudsgraden ventes at lande på 15-18 pct. før særlige poster og justering for hyperinflation.

Relaterede

AgriWatch trial banner 21 dage.jpg

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FødevareWatch