AgriWatch

Æggebakkeproducent vil udvide kapaciteten næste år

Børsnoterede Hartmann skruer op for investeringerne i både Europa og USA. Det fortæller topchefen, der beretter om vundne markedsandele.

Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Den dansk æggebakkeproducent Hartmann vil udvide produktionskapaciteten i USA og Europa. Der er tale om investeringer i Nordamerika for 150 mio. kr., mens investeringerne i Europa ikke er specificeret, oplyser Hartmann.

Udvidelsen i Nordamerika finder sted på selskabets eksisterende fabrik i Missouri betegnes som markant. Desuden vil der blive investeret yderligere i produktionskapacitet på eksisterende fabrikker i Europa.

Udvidelserne sker sideløbende med de igangværende udbygninger, der forløber planmæssigt og ventes ibrugtaget i 2020. Samlet venter Hartmann nu investeringer i år på 450 mio. kr. mod tidligere 400 mio. kr.

"Vores medarbejdere er lykkedes med at vinde markedsandele, og vi står stærkt rustet til fortsat ekspansion," siger adm. direktør i Hartmann Torben Rosenkrantz-Theil ifølge en meddelelse og tilføjer:

"Vi er allerede ved at udvide produktionskapaciteten i både USA og Europa, og i dag har vi besluttet at tage de næste skridt og udvide yderligere næste år for at være på forkant med den positive udvikling i vores markeder."

Hartmann venter, at den udvidede produktionskapacitet på fabrikken i USA kan tages i brug i andet halvår af 2021. Kapacitetsudvidelserne i Europa ventes allerede at stå klar i første halvår næste år.

Hartmann, der kommer med regnskab senere onsdag, fastholder forventningerne til 2020 om en omsætning på 2,5-2,7 mia. kr. efter justering af hyperinflation. Overskudsgraden ventes at lande på 15-18 pct. før særlige poster og justering for hyperinflation.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch