Slagteriansatte i selvisolation sender kommune på boligjagt

Den midlertidige nedlukning af Danish Crown-slagteriet i Ringsted kan medføre et større logistisk arbejde med at få skaffet steder, hvor de pågældende kan opholde sig, siger borgmesteren i Ringsted.
Foto: Mads Claus Rasmussen//
Foto: Mads Claus Rasmussen//

Udbruddet af coronavirus på Danish Crown-slagteriet i Ringsted betyder, at samtlige ansatte skal i isolation.

Det kan medføre et større logistisk arbejde med at få skaffet steder, hvor de pågældende kan opholde sig, fortæller borgmester i Ringsted Kommune Henrik Hvidesten (V) til DR Nyheder.

"Rigtig mange af medarbejderne kan isolere sig selv, men der er garanteret også nogle tilfælde, hvor myndighederne vurderer, at vi som kommune skal ind og stille isolationsfaciliteter til rådighed."

"Nu handler det om, at medarbejderne er sendt hjem, og så skal de også kunne isolere sig selv, for vi skal have brudt smittekæderne," lyder det fra borgmesteren.

Lørdag oplyste Danish Crown, at man lukker slagteriet foreløbig i en uge, i kølvandet på at yderligere 22 medarbejdere i morges var blevet testet positive.

"Det er voldsomt at stå i en situation, hvor næsten 150 medarbejdere er smittede, og hvor mange af dem er syge. Det gør os på os alle i Danish Crown," sagde adm. direktør Jais Valeur i meddelelsen.

Efter første testrunde nåede det samlede antal smittede hos Danish Crown i Ringsted i torsdags op på 120.

Alle tidligere corona-negative blev testet igen i løbet af torsdagen, og med nu yderligere 22 smittede, så hverken Danish Crown eller sundhedsmyndighederne anden udvej end at lukke slagteriet.

"Vi har hele tiden vidst, at en nedlukning kunne blive nødvendig. Udviklingen i smittetallene den seneste uge tyder ikke på en eksplosion i smittespredningen, men omvendt er det heller ikke gennem det intensive testprogram lykkedes at inddæmme smitten som håbet. Derfor tager vi nu konsekvensen og lukker slagteriet ned," siger Jais Valeur.

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri midlertidigt 

Professor om slagteri-smitte: "Det er absolut nødvendigt også at se på arbejdspladsen" 

Danish Crown laver risiko-lister over ansatte for at sikre sig mod nyt udbrud 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også