AgriWatch

Norsk gødningsselskab konkurs efter mange år med store tab

Selskabet Agrinos. der udvikler biologiske tilsætningsstoffer til gødning, blev fredag taget under konkursbehandling i Norge. Selskabet har over et tiår haft et samlet underskud på 1,2 mia. kroner.

Foto: Ernst van Norde

Det norske gødningsselskab Agrinos, som leverer tilsætningsstoffer til at gøre mineralsk gødning mere effektiv, er gået konkurs, skriver flere norske erhvervsmedier.

Af omtalen i Dagens Næringsliv fremgår det, at selskabet har haft selskabet Havfonn as – ejet af familien Bergesen - som største norske aktionær. Hovedaktionæren er Manor Investment SA baseret i Luxembourg.

På ti år fra 2009 til og med 2018 havde Agrinos et samlet underskud på 1,7 mia. norske kroner svarende til 1,2 mia. danske kroner. Regnskabet for 2019 er ikke offentliggjort. Ved konkursen er den udestående gæld ifølge bobestyreren opgjort til 198 mio. norske kroner (138 mio. danske kroner).

Havfonns medlem af bestyrelsen Nicolai Nordstrand mener, det er ærgerligt, at selskabet ikke blev lønsomt.

"Man må turde satse, hvis vi skal udvikle verden i en bedre retning. Landbrug og fødevareproduktion må blive mere bæredygtig, og landbrugsindustrien er overbevist om, at biologiske produkter - som dem Agrinos leverer - er en vigtig del af løsningen. Men det koster at udvikle ny teknologi og kommercialisere den. Selskabet var helt klart på rette vej, men med fortsat umodne markeder for produkterne og effekterne af corona blev det for usikkert og kapitalkrævende at fortsætte for de eksisterende ejere," udtaler han.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch