AgriWatch

Dårligt vejr satte sig på bundlinjen hos maskinstation

Varde Maskinstation kunne præsentere et beskedent overskud for 2019. Masser af regn gjorde udslaget, lyder det fra direktøren.

Silende regn i 2019 gik ud over overskuddet for Varde Maskinstation, som kunne præsentere et årsresultat før skat på 180.000 kr. for 2019, som året før lød på 1,8 mio. kr.

Normalvis måler maskinstationen nedbør på 800 millimeter på et år, men i 2019 viste målebåndet 1400 millimeter, skriver JydskeVestkysten.

"Masser af regn koster i ekstra arbejdstid og i vedligehold på maskinerne, når majsen skal bjærges og er våd, siger Anker Kirk Vestergaard til mediet.

Maskinstationen tjener også penge ved at rykke ud til snerydning og saltning på seks ruter, men også her spillede vejret en uheldig rolle for maskinstationen, da der mest af alt var regn gennem vinteren.

Ifølge Anker Kirk Vestergaard er virksomheden kommet godt i gang med indeværende regnskabsår.

Mere fra AgriWatch

Fugleinfluenza breder sig i Frankrig

Den meget smitsomme fugleinfluenza er registreret på en fjerkræfarm i det nordlige Frankrig. Trods nationale restriktioner breder smitten sig i landet og uden for grænserne.

Snævert fokus på lavbundsjorde kan koste dyrt

Når der på få år skal udtages store arealer med lavbundsjord til kun ét formål, risikerer andre hensyn at blive overset eller helt glemt. Det frygter sekretariatsleder, der netop arbejder med jordfordeling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch